Ichtegem Feest VZW staat in voor de organisatie van evenementen en randactiviteiten tijdens de kermisweekends in Ichtegem.

Ons ondernemingsnummer is BE0771.768.820.

Historiek

Het initiële Kermiscomité Ichtegem gaat al een hele tijd terug. In oorsprong bestond dit enkel uit caféuitbaters, maar dit stierf een stille dood.

In 2014 bracht Schepen Celesta Muylle, toen bevoegd voor feestelijkheden, een aantal inwoners samen om het Kermiscomité nieuw leven in te blazen. Met het nieuwe initiatief wilde men het Ichtegemse kermisgebeuren opnieuw op de kaart zetten, en dit tweeledig, de kermisattracties bestonden maar uit enkele kramen meer en het randgebeuren tijdens de kermisweekends was heel pover.

Onder voorzitter Etienne Bossuyt werden de bestaande elementen sterker uitgebouwd (avondmarkt, kermisworp, kroegentocht), en werden er nieuwe initiatieven opgestart zoals optredens van lokale artiesten in “De Gerre”, de straat die uitkijkt op het Gemeentehuis. Ervaringsdeskundige Gilbert Vanroose, voormalig inrichter van “De Gerrefeesten” zette mee zijn schouders onder het initiatief. Doordat er terug meer volk op de been kwam, kwamen er ook terug meer kermisattracties, een dankbare wisselwerking. Het comité werd financieel ondersteund door het Gemeentebestuur, maar heeft verder weinig partners. De inkomsten worden gehaald uit de verkoop van drank tijdens de optredens.

In 2016 wordt de formule veranderd. Om de evenementen te kunnen uitbreiden wordt er beroep gedaan op extra partners. In ruil wordt er publiciteit gemaakt. Onder impuls van een aantal nieuwe bestuursleden schakelt het comité een versnelling hoger. Zo worden er grotere artiesten gevraagd, en werd er ook al eens een kindernamiddag opgezet.

In 2021, na het schrikkeljaar 2020 omwille van Corona, wordt er op het laatste nippertje een eerste editie van Vlaanderen Zingt naar Ichtegem gebracht. In dit jaar wordt tevens de huidige VZW opgericht, met als doel de evenementen verder uit te breiden. De voorzittersfakkel wordt hierbij doorgegeven aan Maarten Ureel.

In 2022 wordt voor het eerst een nieuwe formule uitgetest, en worden er ook op vrijdagavond optredens ingericht. Er wordt ook verhuisd naar een andere locatie: de tuin van Huis Dekeyser.

Vrijwilligers

Evenementen inrichten vergt zeer veel voorbereiding, maar ook tijdens het verloop van de evenementen zijn veel helpende handen nodig. Heb je zin om mee de handen uit te mouwen te steken op een van onze activiteiten? Check de vrijwilligersinfo!

Partners

Ichtegem Feest stelt alles in het werk om de evenementen gratis toegankelijk te houden. Naast de jarenlange steun van het Gemeentebestuur doen wij ook een beroep op onze partners die ons financieel of in natura ondersteunen. Denkt u ons te kunnen helpen, of wilt u uw publiciteit op een van onze kanalen, check dan onze partnerinfo.

Hoofdsponsors

In samenwerking met

Partner worden